در تجزیه و تحلیل بازار دو نکته حائز اهمیت است. اول از همه اندازه بازار و سپس سهم شرکت از بازار.
اندازه بازار به کسب و کار شما کمک می کند تا ریسک را به حداقل برساند. شروع یا گسترش یک کسب و کار ذاتاً خطرناک است. شناخت بازار می تواند به شما در پیش بینی و آماده شدن برای چالش ها کمک کند.
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا هر کسب و کاری باید زمان خود را صرف تعیین اندازه بازار خود کند: اندازه بازار به شما کمک می کند تعیین کنید که آیا محصول شما یک سرمایه گذاری ارزشمند است یا خیر. آخرین داده های اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) نشان می دهد که 23.2 درصد از مشاغل بخش خصوصی در ایالات متحده در سال اول شکست می خورند. کسب و کارها به دلایل زیادی شکست می خورند، با این حال، محاسبه نادرست تقاضای محصول (یا اصلاً محاسبه نکردن آن) یکی از آنهاست. در حقیقت اندازه بازار به شما کمک می کند سود و پتانسیل رشد را تخمین بزنید. اگر می دانید که کسب و کار شما بالقوه به چند نفر دسترسی دارد، می توانید تخمین بزنید که چقدر می توانید درآمد داشته باشید. این موضوع، هم برای صاحبان مشاغل و هم برای سرمایه گذاران ارزشمند است.
سهم بازار را می توان با تقسیم فروش یا درآمد شرکت بر کل فروش یا درآمد در بازار محاسبه کرد. به عنوان مثال، اگر شرکت الف یک میلیون دلار فروش داشته باشد و کل فروش بازار 10 میلیون دلار باشد، سهم بازار شرکت الف 10 درصد است.
"هنگام در نظر گرفتن یک سرمایه گذاری جدید، باید بدانید: "اندازه بازار چیست؟" به طور خاص، شما باید اندازه بازار سرمایه گذاری خود را بدانید یعنی مجموع فروش کل توسط همه شرکت کنندگان صنعت در یک بازه زمانی یکسان را محاسبه کنید.
اندازه بازار به تعداد خریداران موجود به محصول بستگی دارد. خریداران موجود در بازار دارای سه خصوصیت هستند! علاقه, درآمد و دسترسی. برای مثال موتور سیکلت را در نظر بگیرید گام اول تخمین تعداد مصرف کنندگانی است که به داشتن موتور سیکلت علاقمندند. معمولیترین راه برای تخمین زدن تعداد افرادی که به این گروه تعلق دارند این است که با نمونه های تصادفی از مصرف کنندگان تماس گرفته شود. اگر از هر ۱۰ نفر جواب یک نفر مثبت باشد میتوان فرض کرد که ۱۰ درصد کل مصرف کنندگان بازار بالقوه وتورسیکلت را تشکیل میدهند. اما برای مشخص کردن اندازه بازار علاقه مصرف کننده کافی نیست. خریداران بالقوه باید توان مالی برای خرید مورد موتورسیکلت را داشته باشند. اکنون بر پایه دسترسی به محصول اندازه بازار محدودتر میشود. بنابراین بازار موجود جمع کل خریدارانی است که علاقه درآمد کافی و دسترسی به محصول را دارند.
اندازه کل بازار ابزاری برای برنامه ریزی بازاریابی است اما شرکتها چند راه دارند تا درصد بیشتری از سهم بازار هدف خود را به سهم بازار قبلی خود اضافه کنند و یا از راه های دیگری استفاده کنند. برای مثال شرایط لازم برای بازار بالقوه را پایین آورد تا بدین وسیله سطح بازار موجود را بالاتر ببرد، همچنین با تبلیغات نیز میتواند سطح بازار بالقوه را بالاتر ببرد.
سهم بازار با در نظر گرفتن فروش شرکت در طول دوره و تقسیم آن بر کل فروش صنعت در همان دوره محاسبه می شود. این معیار برای ارائه یک ایده کلی از اندازه یک شرکت به بازار و رقبای آن استفاده می شود.
نکات برجسته برای تخمین بازار عبارتند از؛
روشهای تخمین بازار، شامل استفاده از ترکیبی از دادههای منتشر شده، تحقیقات قبلی، گزارشهای دولتی و ورودیهای بالقوه کارشناسان صنعت برای ارائه یک دیدگاه کلنگر سطح بالا از بازار است. در جمعآوری هرچه بیشتر اطلاعات مرتبط، به یاد داشته باشید که باید از طیف وسیعی از منابع استفاده شود.
فرمول زیر می تواند به شما در محاسبه اندازه بازار کمک کند: تعداد کاربران هدف x خریدهای مورد انتظار در یک دوره معین = اندازه یا حجم بازار.
نحوه محاسبه سهم بازار کل درآمد فروش کسب و کار خود را برای دوره مورد نظر خود بیابید و آن عدد را بر کل درآمد صنعت خود در همان دوره تقسیم کنید. پس از به دست آوردن این نتیجه، عدد را در 100 ضرب کنید تا درصد سهم بازار خود را ایجاد کنید.
برای کمک بیشتر با ما تماس بگیرید.
تذکر: قیمت و زمان اعلام شده صرفا به جهت دانستن کف قیمت در خصوص این خدمات می باشد بنابراین دریافت پیش فاکتور خدمات بعد از انجام مشاوره به شفاف سازی هزینه ها بصورت دقیق کمک خواهد کرد.
خدمات تخمین سهم بازار، در بازه زمانی 1 ماهه بنا به تنوع محصولات شرکت انجام می شود و برآورد آن نیاز به استعلام و دریافت پیش فاکتور دارد که قیمت پایه آن از 15 میلیون تومان به ازای یک رسته از محصولات می باشد.
نظرات سهم بازار
نظر خود را ارسال کنید